Grupp: Huvudforum

Safe at Sea - BP och stora genombrott.

0
Ogilla!
3
Gilla!
2013-12-19 00:24:04

Mycket spännande läge i Safe at Sea. Det låga BV kontra allt positivt som framkommit och det som är på gång.

Intresset från British Petroleum (BP) är ju ett erkännande för Rescuerunner som räddningsredskap. Det var BP som letat och inte hittat nåt annat alternativ förrän man kom till Safe at Sea och visade intresse för just Rescuerunner.

Sedan har BP ställt krav och Safe at Sea har uppfyllt alla ställda villkor och krav som BP har. Detta gjorde att man i november fick visa upp Rescuerunner för BP. Testkörningen/uppvisningen gick mycket bra, BP var mycket imponerade.

Safe at Sea har idag enligt tidigare PM genomfört testkörning nummer 2 inför höjdare/VIP på BP i Peterhead, Skottland. Det är givetvis mycket stort att i första hand bli inbjudna till ett test över huvud taget till ett så stort multinationellt offshore-bolag som BP.

Nu har man alltså imponerat på detta stora bolag i test 1 och idag kört test 2.

Om det blev lyckat, vilket allt talar för, då är det mycket nära att räkna in BP som kund till Safe at Sea. Kom ihåg att BP kom till Safe at Sea för att man inte hittat något annat alternativ, Rescuerunner var den enda produkt man ansåg uppfyllde de högt ställda kraven.

Det finns inget alternativ och BP, liksom hela offshore-industrin, är i behov av att kunna rädda arbetare som ramlar i vattnet och hamnar under oljeriggen. Det har man inte idag, men Rescuerunner kan vara räddningen. Och det är mycket troligt att det är så.

I så fall står Safe at Sea inför ett genombrott som är exceptionellt. Om BP köper in Rescuerunner för att dom tycker att detta är det bästa, och som det ser ut det enda, alternativet. Då är regelverket/riktlinjerna så inom branschen att övriga aktörer förväntas följa efter. Rescuerunner skrivs då in i de stadgar som branschen förväntas följa!

Det är mycket annat positivt som händer också i Safe at Sea. I juli kom en genombrottsorder till Förenade Arabemiraten på 9 st Rescuerunner. Då drog kursen snabbt upp till ca 35 SEK.

För en initial order på 9 st (!), potentialen på aktuell marknad är enormt mycket större än så.

Ett projekt som nu pågår är att utrusta passagerarfartyg med Rescuerunner. Detta görs tillsammans med Stena Line-koncernen. Det finns en potentiell marknad bestående av ca 30 000 st passagerarfartyg, bara en bråkdel av denna jättemarknad skulle vara guld värt för Safe at Sea.

I förra veckan kom en order på 4 st Rescuerunner till konfidentiell kund. Räkna med att den kommer att följas av fler och större ordrar.

Bolaget meddelade också att den starka positiva trenden fortsätter och har förstärkts vilket gör att man skall nyanställa personal då det nu är så mycket att göra. Även de viktiga och vinstgivande service-avtalen ger betydligt ökande sysselsättning.

Det som är intressant i sammanhanget är att både q2 och q3 genererat vinstrapporter. Enligt VD är det positiva utsikter även för q4 och iom de senaste PM:en så ser det nu också väldigt positivt ut även för q1 2014 och kanske redan nu också för q2 2014.

Sammantaget så finns det i Safe at Sea en mycket stor potential från dagens nivå på 25 SEK.

Det finns flera triggers i närtid och jag tror att en största just nu (BP) har en mycket stor chans att ge Safe at Sea ett fantastiskt genombrott!

Mvh

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.